Ettevõtja ja personaaltreener Ott Kiivikas: üksinda tulemuseni ei jõua

Ott Kiivikas on tuntud kulturist ja olnud 20 aastat järjest Eesti absoluutne meister. Ta on ka ettevõtja, elukaaslane, isa, vanaisa ja veel palju enamat. Tema sihikindlus on eeskujuks paljudele ning motiveerib teisi rohkem pingutama.

Siht silme ees

Aktiivse poisina on Ott olnud Eesti noorte meister korv- ja käsipallis, jõutõstmises ja kulturismis. Juba 15-aastasena oli tal välja kujunenud kindel visioon pälvida Mr Universumi ja Mr Olümpia tiitel, maksku, mis maksab. Tal on siiani alles oma esimene 1993. aasta treeningpäevik, mille kaanel on kirjas suured eesmärgid. Ta toob seda koolitustel näiteks, ilmestamaks enda selget visiooni. Juba lapsena oli ta sihikindel ja uskus endasse.

Ott on olnud 20 aastat järjest Eesti meister kulturismis, võitnud nii EM-i kui MM-i tiitleid, olnud maailma reitingu üldvõitja. Tema karjäär on tundunud paljudele kui lõputu hiilgus, ent ka Ott on pidanud silmitsi seisma elu madalseisudega. On olnud periood, mil ta ei võitnud seitse aastat mitte ühtegi tiitlivõistluse medalit ja see tekitas tahes-tahtmata igasuguseid mõtteid. Ta leidis endas motivatsiooni jätkata ja edasi püüelda. „Eneseareng oli põhiline – kui seda nägin, teadsin, et on vaid aja küsimus, millal ka tulemused tulevad,“ räägib Ott. Ta on õppinud mitte keskenduma liigselt tulemustele, vaid tooma fookust enesearengule.

Tegele sellega, mis sulle rõõmu pakub!

Ott on olnud ehitaja, töötanud saekaatris ja liimpuidutehases ning olnud turvaülem. Juba 22-aastasena alustas ta ettevõtlusega ja on sellest ajast peale olnud enda tööandja. Ta tegeles 20 aastat toidulisandite äriga, hiljem toidutootmisega. Praegu on ta tegev enda koolitusfirmas, on osanik liikumist arendava äpi FitSphere’i start-up’is ja esindab Eestis kõige innovaatilisemaid välijõusaali trenažööre Omnigym. Viimase nelja aastaga on paigaldatud avalikesse kohtadesse üle 50 välijõusaali, et muuta tasuta treenimine kättesaadavamaks kui eales varem. Oma ettevõtmistel on tal alati olnud veendumus, et teeb seda, mida tõesti tahab. Ott on enda sõnul õnnelik inimene, sest tegeleb südamelähedaste asjadega.

Ott on õppinud, et edu saavutamiseks on tähtis end pidevalt täiendada ja kaasata ka õiged inimesed, olgu selleks treener või ettevõtluses mentor. Ta tõdeb, et tal on õnn olnud olla pidevalt ümbritsetud inimestest, kes on targemad ja elukogenumad ning aidanud teda tulemuseni. „Julgen öelda, et mitte keegi ei jõua üksinda tulemuseni – alati on tema teel inimesed, kes suunavad.“

Töö ja vile koos

Ott on õnnelik, et tal on võimalus oma nädalat ise planeerida. Ta alustab päeva juba enne kella kuut. Seitsme ajal annab ta esimesed personaaltrennid Sparta spordiklubis ning toimetab seal lõunani. Peale seda tegeleb ta näiteks koolituste, filmimiste, päevajuhtimise või administratiivsete tegevustega. Ta hoiab end vormis nii jõusaalis kui ka tennist mängides ja osaleb aeg-ajalt tennise harrastusturniiridel. Lisaks trennile veedab ta vaba aega elukaaslasega ühiselt toimetades, olgu selleks näiteks sõpradega aja veetmine, saunaskäik, teatrikülastus, aias tegutsemine. Enda tulevikult soovib Ott finantsvabadust, kus tehtavad otsused ei sõltu mitte majanduslikust kasust, vaid isiklikust tahtest.

Väärtused elus

Oti jaoks olulised väärtused on sõnapidamine ja lugupidamine. Tänu emale on Ott õppinud olema lugupidav ja kohusetundlik ning ta annab neid väärtusi edasi ka lastele ja lapselapsele. Lapsi kasvatades on ta lähtunud põhimõttest, et õpeta, kuidas elus hakkama saada ja vajadusel aita uksi avada, aga ära tee asju nende eest ära. Ema avaldas Otile tihti armastust, seega teeb sama ka Ott oma lastega, et nad teaksid, et on hoitud. Lisaks sportlikele saavutustele peabki Ott enda suurimateks õnnestumisteks kahte tütart. Ta usub, et elus on kõige tähtsamad armastus ja lapsed – kui need on, on kõik hästi.

Scroll to Top