Ettevōtja ja psühholoogiline nōustaja Kristi Jõeorg usaldab elu ega muretse liialt üle

Kristi on alati olnud mõtteviisiga, et pole takistusi, on vaid lahendused. Ta teab, et isegi kui kukub, tõuseb ta alati püsti. Tema saavutused ja edukad ettevõtmised on tõestuseks, et julge pealehakkamine ja aktiivne tegutsemine viib eduni ka mitmel erineval rindel korraga. Tuleb vaid südamega asja juures olla.

Ootamatult ettevõtjaks

Ettevõtjaks saamist Kristi ei planeerinud. Ta õppis tervisekaitse spetsialistiks ja asus tööle tööohtusvaldkonda, kus tal tekkis kiirelt tugev ja kandev kontseptsioon, mida naine ettevõtjana realiseerima asus. Ettevõttega algust tegema ärgitas Kristit tema tollane elukaaslane, kes nägi temas potentsiaali, mida naine ise ei näinud. „Inimesed meie ümber võivad tuua meis välja potentsiaali ja aidata luua, ent võivad meid ka alla tõmmata,“ peab Kristi oluliseks jälgida, kellega end ümbritseda.

Ta lähtub alati enda kõhutundest ja üritab olla enda vastu aus – seda on õpetanud talle ema, kes juba lapseeas lasi tüdrukul endal valida, millega ta tegeleda soovib. See näitas naisel otsuste tegemisel lähtuma iseendast ja oma maailmapildist.  Tema tugev visioon ja teotahe aitas tal ettevõttega jõuda kodumaal oma valdkonnas parimate sekka. Kristile toob edu tema julgus seista silmitsi raskustega ja valmisolek alati proovima. „Kui läheb raskeks, võtan endale aeg-ajalt haavade lakkumiseks aega,“ lisab Kristi. Ta laseb endal tunda üleskerkinud tundeid, enne kui haavu kokku lappima hakkab.

Julgus olla aus

Kristi hindab väga inimeste julgust olla nii enda kui teistega täiesti aus ka siis, kui tõde on raske taluda. Ta oli üles ehitanud eduka ettevõtte tööohutusvdkonnas, ent otsustas selle peale 10 tegutsemisaastat maha müüa. Ta pidi tõdema, et tegelikult ta ei taha olla ettevõtte juht, vaid teha ära enda osa, hoidmata teistel pidevalt kätt pulsil. Kuigi ta peale firma müüki seal lepingujärgselt edasi töötas, ei suutnud ta lahti lasta enda tugevast visioonist ja soovis enda mõtteid läbi suruda, mis olid erinevad uute omanike vaadetega. Seetõttu otsustas ta peagi enda sisemise rahu nimel loobuda optsioonide saamise võimalusest ja sidus ennast ettevõttest täielikult lahti. „Mõnikord tuleb teha raskeid otsuseid ja millestki loobuda,“ tõdeb ta. Kristi sõnul ei julge inimesed loobuda, sest kannavad endas uskumust, et alustatu tuleb lõpuni viia, kuid tema seda ei järgi, sest elul on kogu aeg meile muutuseid varuks. Talle on määravaks tema tugev kõhutunne, mis aitab tal teha häid otsuseid. On oluline märgata, kas me tunneme end oma valikute ja tegevusvaldkonnas hästi. Kui ei, on aeg eneseanalüüsiks, arvab ta.

Talita südame järgi

Peale ettevõtte müüki ja sellest välja astumist ei jäänud Kristi puhkama, vaid asus kohe uuesti tegudele. Talle meeldib olla korraga mitmes kohas ja tegutseda eri projektidega. See annab talle turvatunde ja rõõmu tegeleda mitme südamelähedase asjaga. Paljud usuvad, et keskenduda tuleks ühele asjale, milles sa hea oled, ent Kristi on ideaalne näide sellest, kuidas on võimalik edu saavutada ka mitme ettevõtmisega korraga, leides sealjuures ka aega enda perele ja sõpradele. Näiteks toetab ta koos äripartner Lilian Prometiga lapsevanemate ja kooliõpetajate vaimset tervist ettevõtmisega Meaningful Talks. Nad on aastast 2021 korraldanud ka üritust Haridustreff, mis on kasvanud Eesti suurimaks haridusürituseks. „Alustasime südame järgi ja tegime nii, nagu ise õigeks pidasime ja taaskord sai sellest väga suure potentsiaaliga ettevõtmine,“ rõõmustab Kristi. Samuti naudib ta inimeste enesearengu toetamiseks trükiste loomist ning on üle 15 aasta olnud koolitaja.

Kristi on alati tundnud suurt huvi inimestes toimuvate protsesside, mõttemaailma ja käitumise vastu, mistõttu otsustas ta psühholoogia valdkonda minna õppida. „Nii palju on õppida,“ ütleb ta, „lihtsalt tunne uudishimu, tee ja tegutse!“. Tal on plaan luua platvorm ja süsteem, mis aitab inimestel end paremini analüüsida, muuta mõtteviisi, avastada tugevusi ja potentsiaali, sest ta usub, et inimene on iseenda suurim võimalus, teisalt ka takistus.

Vaba aeg

Kuigi Kristi on väga tegus, leiab ta ka aega molutamiseks. Talle meeldib vaadata filme, lugeda raamatuid ning tuua ellu sisse aktiivseid tegevusi, nagu näiteks mäesuusatamine, lastega vahvate tegevuste tegemine või matkabussiga matkamine. Nende tegevustega võtab ta endale rohkem aega, saab reisida ja nautida elu. „Rapsi ja panusta siis, kui sa tead, kuhu sa lähed. Kui sa ei tea, mida teha, ära tee sellel hetkel mitte midagi,“ jagab Kristi kuuldud tarkusetera.

Scroll to Top