Mis on ühist müügioskusel ja personalijuhtimisel? – Marian Punane

Kasak Solutions alustas neljanädalast müügikoolitusprogrammi, et parendada veelgi personalijuhtide renditeenust.  Esimene koolituspäev oli üles seatud arutelule, mõtete kogumisele, ootuste kaardistamisele ning saadud info põhjal valmib meile, personalijuhtidele, kogenud müügipraktikute Laura-Liisi ja Ketlini poolt loodud müügiprogramm.

Esimesel kohtumisel keskendusime kolmele küsimusele.

Esiteks, kas personalijuhid peaksid või ei peaks õppima müügioskusi?

Arutelu käigus jõudsime kiiresti ühisele arusaamale, et jah, müügioskus on vajalik ka personalitöös, sest enda igapäevatöös me müüme:

  • iseenda teadmisi ja kogemusi
  • ideid ja ettepanekuid juhtkonnale
  • nendest ideedest tulenevaid otsuseid ülejäänud meeskonnale
  • värbamisprotsessis ettevõtet ja ametikohta

Ehk siis me veename-mõjutame-motiveerime ja selle jaoks on meil vaja müügioskust. Lisaks arendab hea müügioskus ka eneseväljendus- ja läbirääkimisoskust, mis tuleb kasuks igas eluvaldkonnas.

Teine oluline küsimus oli, et mis asi on müük?

Selles teemaplokis defineeriti müüki mitmete erinevate märksõnadega. Kõlama jäid kuulamine, peegeldamine, temperatuuri kraadimine, usalduse väljateenimine, suure pildi tükkideks võtmine, küsimuste küsimine. Selle arutelu võttis aga tabavalt kokku Ketlini definitsioon, et müük on HOOLIMINE, mitte pähe määrimine.

Esimese koolituspäeva lõpuks said paika pandud ka müügikoolitusel osalevate personalijuhtide ootused tulevasele müügikoolitusele. Nüüd tuleb vaid oodata järgmist koolituspäeva, et minna teemasse süvitsi sisse ning hakata omandama uusi kasulikke oskusi.

Scroll to Top