Müük kui sport, sport kui tulemuste saavutamise tööriist

Müük ei ole lihtsalt töö – see on väljakutse, mis nõuab püsivat pingutust, teravat fookust, enesekindlust ja oskust energiat juhtida. Tulemuste saavutamine ei ole juhuslik, vaid pideva töö ja enesearenduse tulemus ning just siin tulebki mängu sport.

Isiklikult käin trennis neli korda nädalas. Viimased 12 kuud olen teinud teadlikke pingutusi, et spordist heas mõttes kinni hoida ja see on tasunud end kuhjaga ära. Spordist on saanud minu peamine tööriist, mis aitab hoida minu vaimset, füüsilist ja sotsiaalset tervist.

Siin peitub paralleel müügitööga – tulemuste saavutamiseks on vaja teadlikku planeerimist ja enesedistsipliini. Tulemused ei tule üle öö! Müügitöös on lihtne oodata koheseid tulemusi ja kiireid võite, kuid reaalsus on sageli vastupidine. Just siin on oht, et inimesed ise panevad end liigse surve alla, aga lisab survet ka juht. Müügiinimestel on suur vastutus, et tulemusi saavutada. See toob paratamatult kaasa hirmu ja stressi, mis võib pika aja peale kurnavaks muutuda. Meeskond lihtsalt põleb läbi. Juhtidel on oluline mõista, kuidas toetada ja motiveerida oma meeskonda – müügiinimesest sõltuvad ettevõtte tulemused. Tõde on see: kui soovid oma müügiinimest motiveerida, pead olema ise eeskujuks. Jah, ka enda vaimse ja füüsilise tervisega. Siinkohal on paslik mõelda, kuhu sinu energia läheb.

 

Foto: Merily Lillevälja

Juhi enda energiat ja paljud probleemid on juba eos välditud. Sport, mitmekülgne tervislik toit, kvaliteetne uni ja üldine puhkus on parim ravim!

Müük ja juhtimine käivad käsikäes, seega kutsun kõiki müügiinimesi ja juhte 3.4. oktoobril toimuvale koolitusele 180 päevaga 180 kraadi. Kinnita oma koht juba praegu siit.

Scroll to Top